Pressemelding: Illustratør og barnebokforfatter Øyvind Torseter er i finalen for å bli tildelt H.C.Andersen prisen.

Øyvind Torseter, Foto: Gyldendal

IBBY Norge er stolte over å kunne forteller at Øyvind Torseter er blant finalistene for å bli tildelt the Hans Christian Andersen Award  (HC Andersenprisen). Prisen deles ut i Bologna under barnebokfestivalen, og er en internasjonal anerkjennelse der man bedømmer og premierer en forfatter og en illustratør utifra hele deres samlede produksjon for deres bidrag til barne- og ungdomslitteraturen.

IBBY (International Board on Books for Young people) er en internasjonal, frivillig organisasjon som har som mål å fremme barne- og ungdomslitteratur. Det finnes nasjonale seksjoner i over 70 land, og hver av disse nominerer en forfatter og en illustratør som de føler representerer det beste landet har å by på innen barne- og ungdomslitteratur. IBBY Norge nominerte da Bjørn Sortland og Øyvind Torseter som Norges kandidater, og er svært begeistret over at Torseter nå befinner seg i finalen.

Fra boka "Eg er ein frosk"

Fra boka "Koblinger"

Torseter har tidligere vunnet Bolognas egen Ragazzi award  i 2008 og høstet mange priser her i Norge. Med finaleplass i HC Andersen prisen har han gjort inntrykk på jurymedlemmer bestående av barnebokkjennere fra hele verden, og bøkene til Torseter har blitt lest og vurdert hos jurymedlemmer fra Venezuela, Spania, Russland, Østerrike, Korea, Cuba, Italia, USA, Iran, Sverige og Tyrkia

HC Andersen prisen har blitt delt ut annet hvert år siden 1958 av IBBY sentralt, og prisen er svært prestisjefylt. Den deles ut til de aller ypperste av forfattere og illustratører internasjonalt, og det er skarp konkurranse.

Norge har tidligere bare vunnet en gang da Tormod Haugen mottok prisen i 1990, og vi har også hatt Jon Ewo i finalen i 2008. Vi krysser nå alt vi har av fingre og tær for Torseter. Prisen utdeles mandag 24.mars i Bologna

 

De andre nominerte i finalen:

Forfattere: Ted Van Lieshout (Nederland), Houshang Morandi Kermani (Iran), Mirjam Pressler (Tyskland), Nahoko Uehashi (Japan), Renate Welsh (Østerrike), Jacqueline Wodson (USA).

Illustratører: Rotraut Susanne Berner (Tyskland), John Burningham (England), Eva Lindström (Sverige), Roger Mellom (Brazil), Francois Place (Frankrike) og vår egen Øyvind Torseter!

Mer informasjon om prisen og IBBY: se http://www.ibby.org
Mvh, Ragnhild Malfang

IBBY Norge

 

IBBY årsmøte 26. mars

IBBY Norge inviterer til årsmøte

Tid: Onsdag 26. mars kl 18.00
Sted: Eldorado Bokhandel
Adresse: Torggata 9, 0181 Oslo

Agenda for dagen

Kl. 18.00

 • Godkjenning av innkalling
 • Årsmelding
 • Regnskap
 • Budsjett
 • Planer fremover
 • Saker fra styret:
  Dokumentasjonssenteret – takk til Heidi Boiesen
  Nominering av kandidater til ALMA
  Eventuelt inkomne saker
 • Valg av nye styremedlemmer

Kl. 19.00 

Tone Almhjell, forfatter av Vindeltorn (The Twistrose Key), og Line Almhjell forteller om skriveprosessen og oversettelsen av Vindeltorn.

Lett servering.

Velkommen!

Tre scifi-menn og en fantasidame – forfattermøte lørdag 1. februar

UBOK og IBBY inviterer til forfattermøte lørdag 1. februar
med scifi-forfatterne Jon Ewo, Steffen Sørum og Tore Aurstad, alle aktuelle med ungdomsbøker høsten 2013.

Forfatter Mari Moen Holsve holder i tøylene når forfatterne snakker om bøkene sine, science fiction-sjangeren, og deler erfaringer fra tidligere responser fra kritikere og bloggere.

Vi åpner for dialog med publikum, og det vil bli signering og mingling etter programmet.

Dette er det første i en rekke arrangementer i regi av Ubok, med fokus på ungdomslitteratur, forfattere og blogging.

Gratis popcorn
Signering
Mingling

Sted: Eldorado Bokhandel
Tid: 1/2 kl 14.00 (program til ca 15.00 og deretter mingling og signering av bøker)